Изслушана ще бъде и съдия Владислава Цариградска. Заседанието се провежда в

...
Изслушана ще бъде и съдия Владислава Цариградска. Заседанието се провежда в
Коментари Харесай

Патрон в пощата и кръст от клони: Двама прокурори са получили зап...

Изслушана ще бъде и арбитър Владислава Цариградска.

 

Заседанието се организира в понижен състав. Четирима от Съдийската гилдия към Висш съдебен съвет отсъстват поради отпуск.

 

Двама прокурори от Софийската градска прокуратура са получили закани за живота си в неделя. Единият е бил на разходка със фамилията си и връщайки се към дома си, видял, че пощенската му кутия е отворена, а вътре имало патрон. Вторият прокурор е намерил пред дома си кръст от клони, стана ясно от чуването на Сарафов. 

Докладите ще бъдат изпратени на правосъдния министър с молба да бъде назначена защита на двамата прокурори, а Атанас Славов, който също участва на съвещанието, пе ангажимент от своя страна да бъдат подхванати ограничения.

 

Той сподели, че към сегашния миг не разполагал с съответна, тествана и достоверна информация за обязаност на магистрати с Мартин Божанов-Нотариуса, нито за това дали магистрати са членували в частния му SS клуб, за който се приказва, че се е трансформирал в плацдарм за търговия с въздействие. В клуба са влизали висши магистрати с карти за достъп.

 

150 магистрати са били подслушвани и следени за 4 години , съобщи по време на чуването арбитър Атанаска Дишева, която цитира данните, предоставени от арбитър Владислава Цариградска от отчетите на бюрото за надзор на специфичните разследващи служби.

 

Дишева уточни, че няма данни за формиране на досъдебни производства, макар че има направени материални доказателствени средства. 

Тя изиска да разбере дали Сарафов има желание да извърши инспекция, само че и.ф. основен прокурор в началото отклони въпроса, заявавайки, че не е квалифициран. Сарафов съобщи, че сега не разполага с такива данни, защото не е знаел, че ще бъде питан по този въпрос, само че обществено прикани сътрудниците си от СГП да вземат за насочна точка следствието на АКФ. 

 

" Аз съм уверен, че сътрудниците от Софийската градска прокуратура са гледали деликатно следствието на АКФ " Списък за бърз надзор " и ще вземат поради всички условия, изложени в това следствие. Ако не са го създали към момента, употребявам случая да ги прикани обществено да го създадат и да вземат като насочна точка данните от следствието ", уточни Сарафов.

 

Следете тук чуването онлайн.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР